De laatste tijd is er een sterke toename van de vraag en het aanbod van onze verschillende soorten handgemaakte zeep. Het is een waardig alternatief geworden voor zeep die industrieel is gemaakt. De zeep is een essentieel product die wij allemaal dagelijks gebruiken voor persoonlijke hygiëne. Weinig mensen kunnen iets meer zeggen over zeep dan dat het schuim maakt, dat het wordt gebruikt om je te wassen en dat het verschillende kleuren en geuren kan hebben. Een oude legende zegt, dat op de berg Sapo in Italië, waar offeranden plaatsvonden, het dierlijk vet van de op de brandstapel verbrande dieren, wegspoelde door de regen. Het water stroomde naar de rivier Tiber toe. Vrouwen die naar de rivier kwamen om kleren te wassen, merkten dat aan de watervallen, het water schuimde en het linnen properder was. Op die manier kwamen de mensen volgens de legende voor de eerste keer in contact met zeep. Het woord "soap" (zeep) refereert naar diezelfde berg Sapo. Italiaanse “Sapone” betekent "soap", e, dus “zeep”.
Tegenwoordig wordt zeep nog altijd dagelijks gebruikt voor persoonlijke hygiëne. Toch verkopen bedrijven vaak zepen van een lage kwaliteit met toegevoegde chemische stoffen om kosten te besparen. Zulke zepen kunnen nog wel voor hygiënische behoeften dienen, maar zijn niet gezond voor de huid. Dat is de reden waarom handgemaakte zeep onlangs zo populair is geworden. Het is gemaakt van natuurlijke oliën, hulpstoffen en milieuvriendelijke cosmetische ingrediënten van de hoogste kwaliteit.
De handgemaakte zeep is niet gewoon een simpel zielloos vierkantje dat uit de transportband van een fabriek komt. Elk zeepje is een klein stukje kunst, waarin ik mijn jarenlange ervaring, cosmetische kennis en de liefde voor mijn werk toevoeg . Dat is de reden waarom zeepjes van ArinKaSoap hun gelukkige eigenaar niet alleen een schoon en fris lichaam geven, maar ook zorgen voor een zachte huid en een goed humeur voor de hele dag!

Proces
Op de dag van vandaag zijn er twee populaire methoden om handgemaakte zeep te produceren: Zeep Cold- & Hot Proces en zeep uit de zeepbasis (in het Engels : soap melt and pour). Persoonlijk kies ik de laatstgenoemde methode omdat de productie van de zeepbasis een boeiend en creatief proces is. Het idee daarachter ligt aan de zeepbasis te laten smelten en enkele nuttige en natuurlijke componenten toe te voegen. Nadat de gesmolten basisingrediënten door de zeepmaker ingebracht zijn, wordt zeep in de vorm gegoten en afgekoeld. Maar ik ging nog verder en maakte kennis met een groot aantal technieken die op diverse plaatsen in de wereld worden gebruikt: het is het modelleren en legeren, gieten op verschillende manieren,  zeep carving. De afgelopen jaren gebruik ik bij het gieten oplosbaar papier, waardoor het mogelijk is om op de zeepjes logo's, kaartjes, adreskaartje, zelfs foto’s te zetten! Oplosbaar papier, evenals andere stoffen die ik voor mijn zeepjes gebruik bestaan uit milieuvriendelijke elementen en zijn volledig oplosbaar in het water. Het is absoluut onschadelijk en volledig biologisch afbreekbaar. Enerzijds maken mijn zeepjes uw huid “blij” en zorgen ze voor een aangename esthetische beleving.